Hvis du nogensinde har oplevet at stå i en situation, hvor du skal bruge et stort pengebeløb hurtigt, så ved du nok også, hvor ubehageligt det kan være, når du ikke har de penge. Det er virkeligheden for hundreder af danskere, hver eneste dag. Der kommer uforudsete udgifter, som man ikke lige var forberedt på. Bilen er brudt sammen og skal repareres for mange tusinde kroner, eller måske er der problemer med boligen, som kræver en håndværker. Vi ved jo alle, at sådan en regning kan løbe op i rigtigt mange penge.
De fleste danskere, der har en stabil og stærk økonomi, vil sørge for at lave en opsparing således, at de kan være klar til sådanne situationer og komme over dem, uden større problemer. Men det kan jo være, at man ikke er så heldig at have det overskud hver måned, ellers også kommer der flere problemer væltende, således at opsparingen tømmes uden at kunne dække hele beløbet. Hvad skal man så stille op?
Snak med din bank
De fleste vil nok foreslå, at du tager en tur i banken og optager et lån, sådan at du kan få betalt dine udgifter. Det virker da også som det smarteste på papiret, men der er lige et par ting, som man skal huske. Hvis man er ny kunde, under 25 eller har en skiftende arbejdssituation, så kan man godt skyde en hvid pind efter enhver form for lån elle kredit.
Det er måske flere år siden, at finanskrisen sluttede, men det har ikke gjort bankerne nemmere at danse med, tværtimod. De danske banker låner ikke noget ud, uden en solid sikkerhed, således at deres penge er sikrede. Men det er stadig ikke nogen garanti, for at de vil låne dig penge.
Selve processen er lang og møjsommelig, fordi bankerne kræver et hav af dokumentation på din økonomiske situation over de seneste år og det kan være ubehageligt, at skulle blotlægge sig selv og sit liv på den måde, blot for at låne en mindre beløb.
Andre lånemuligheder
Der findes heldigvis alternativer til banken, som fungerer helt fint. Der er et ocean af lånevirksomheder, der giver danskerne mulighed for at låne penge. Dette er oftest i form at kviklån, der kan ansøges på under 5 minutter og hvis man godkendes, så kan man have pengene indenfor få timer. Det er hurtigt, nemt og praktisk.
Det har naturligvis sine omkostninger, da oprettelsesgebyr og renter er betydeligt højere, end noget man får i de danske banker, men det er der flere grunde til. Først og fremmest, så låner man hos de private uden nogen form for sikkerhed og uanset om man står i RKI. Det udgør en betydelig risiko for udlåner og derfor er prisen noget højere.
Men et kviklån løber også over en meget kort periode, så ÅOP virker meget høj. Det er dog ikke noget man skal bekymre sig om, da man typisk afvikler lånet indenfor en måned eller to. Det kan være en god idé, at planlægge budget for den næste måned, inden man optager lånet, da der igen kan forekomme uforudsigelige udgifter.
Hav hovedet med dig
Hvis din bank har nægtet dig et lån, så er der nok en grund til det. Sæt dig ned og overvej om et lån er den eneste udvej. Men er det således, så kan du overveje at optage et kviklån eller et af de andre hurtige lån, som er tilgængelige gennem private udlånere. Bare sørg for at have styr på, hvad du skriver under på og overhold betingelserne, så sker der ikke noget uventet. Hvis man sammenligner forskellige lån, kan man undgå at overse nogle udgifter og problematikker. De små udgifter kan være skjult på et lånesite, og derfor kan lånet virke bedre end de andre.
Skriv et svar